Oma yritys/toiminimi vai liittyminen TyökkäriX osuuskuntaan?

Suosittelemme oman yrityksen perustamista, jos

  • Toimintasi on tavaroiden myyntiä siten, että ostat tavarat ensin esim. maahantuojalta tai tukkukaupasta ja myyt ne sitten eteenpäin. Meillä ei ole mahdollisuuksia tarvittaviin inventaarioihin eikä varaston arvon seuraamiseen. TyökkäriX:n kautta toimiessasi voit kuitenkin myydä työsi lisäksi myös työn tekemiseen käyttämiäsi tarvikkeita ja materiaaleja. TyökkäriX:n kautta voit myös toimia myyntiedustajana myyden tavaroita, tuotteita tai palveluita toimeksiantajasi lukuun. Tällöin laskutamme myyntiprovisiosi toimeksiantajaltasi.
  • Olet perustamassa esim. itse valmistamiasi tuotteita myyvää verkkokauppaa, jossa tuotteet maksetaan tilaamisen yhteydessä verkkopankin kautta. Meillä ei ole mahdollisuutta toiminnan vaatimaan yksittäisten maksujen ajantasaiseen seurantaan. Voit kuitenkin myydä tuotteitasi esim. kotisivujesi kautta, tällöin voimme laskuttaa myymäsi tuotteet.
  • Toimintasi edellyttää kalliiden työkalujen hankintaa ja haluat käyttää hankintoja vähennyksinä. TyökkäriX:n kautta ei voi vähentää yli 1.000 euron hintaisia yksittäisiä hankintoja. TyökkäriX:n kautta toimiessasi voit kuitenkin usein vähentää nämä hankinnat tulonhankkimiskuluina omassa veroilmoituksessa.
  • Haluat toimia arvonlisäverottomasti, koska liikevaihtosi jää alle 8.500€ / vuosi. TyökkäriX:n kautta tätä mahdollisuutta ei ole. Arvonlisäverottomuudesta on etua silloin, jos myyt tuotteitasi tai palveluitasi yksityishenkilöille. Mikäli asiakkaasi ovat arvonlisäverollisia yrityksiä, ei arvonlisäverottomuudesta ole hyötyä, koska arvonlisävero on yritysasiakkaillesi vain vähennyskelpoinen läpikulkuerä, eikä siis kulu.